Vi valde webbhotellet Oderland

oderlandVi har valt att lägga hemsidan liggunderlag.nu hos Oderland då vi anser att de är ett av de bästa webbhotellen. Jag som driver hemsidan har använt dem för min privata blogg under många år och jag tycket de har fungerat näst intill felfritt under all denna tid.

För mig är det inte bara priset, lagringsutrymme och trafik som är de främsta faktorerna. Denna hemsida använder t.ex. varken mycket utrymme eller trafik och även om priset givetvis är betydelsefullt så finns det andra viktiga aspekter också. Oderland har bra support som ger snabba och utförliga svar om man behöver hjälp. Inte för att jag behövt använda dem speciellt mycket då allt fungerat väldigt smärtfritt.

Oderland kör även en väldigt lättförståelig kontrollpanel (Cpanel) som man kan göra väldigt mycket i. Att så många andra webbhotell väljer andra lösningar för att pressa priser m.m. är för mig väldigt konstigt när kvaliteten på ens produkt i slutändan blir sämre. Jag vill ha ett webbhotell som bara fungerar och när jag använder kontrollpanelen för att lägga till en e-postadress, ny databas eller vad jag nu vill så ska det gå fort. Jag ska inte behöva vänta 10 sekunder eller ännu längre på att webbhotellets servrar bearbetar ett enkelt klick, i alla fall inte för enkla saker som ska gå fort. Att generera en backup eller söka efter virus på webbhotellkontot är givetvis sånt som tar tid.

Oderland är i mitt tycke Sveriges bästa webbhotell. Du kan jämföra webbhotellet med andra och visst finns där billigare alternativ, men de är knappast bättre webbhotell.