Liggunderlag från Thermarest

ThermarestTherm-a-rest (eller Thermarest som vi kommer skriva) har en ganska lång historia som sträcker sig tillbaka till början av 70-talet. I korthet var det tre vänner med stort intresse för friluftsliv bestämde sig för att tillsammans försöka ta fram ett bättre liggunderlag som var mer hållbart, lättare och med en högre komfort. Efter ett år av testande hade de till sist tagit fram ett liggunderlag som gav en mycket bättre komfort och prestanda jämfört med alla andra liggunderlag. I samma stund fick det namnet Therm-a-rest.

Thermarest är egentligen inte företagsnamnet utan en produktserie snarare. Företaget bakom varumärket är Cascade Designs Inc. Vi har dock valt fokusera på just varumärket då det är betydligt mer känt inom friluftsvärlden.

Det är ingen tvekan om att Thermarest än idag erbjuder väldigt bra och populära produkter friluftsmänniskor. De drivs av vetskapen att ett dåligt liggunderlag och sovsäck kan göra natten i vildmarken lång och kall. Något som i sin tur tar bort glädjen eftersom ju sämre du sover ju sämre kommer du att prestera under dagen.

Deras stora fokus ligger på framförallt liggunderlag och sovsäckar men de har även andra produkter i sitt utbud. Kuddar, hammockar och stolar är några exempel på vad som också ingår i produktserierna under Thermarest.

Therm-a-rest NeoAir All SeasonThermarest har valt att på sin egen sida dela in liggunderlagen i tre grupper (Fast & Light, Trek &Travel, Camp & Comfort) för att hjälpa dig att hitta ett liggunderlag som passar bäst för det du tänkt använda det för. Fast & Light är mindre liggunderlag som tar extremt liten plats. I andra spektrumet hat du Camp & Travel där liggunderlagens vikt och storlek inte är lika kritiska.

NeoAir är namnet på deras toppklassmodeller. De finns i alla tre grupperna där t.ex. NeoAir Xlite är ett väldigt populärt och bra liggunderlag som tillhör gruppen Fast & Light. Ett av deras kanske bästa och mest sålda liggunderlag är NeoAir All Season som vi även skrivit om under de bästa liggunderlagen. Det tillhör mittengruppen och klarar av temperaturer ner till – 18 grader med ett R-värde på 4,9.

Köp Thermarest online

Det är förmodligen smart att vända sig till e-handeln om du vill köpa ett bra liggunderlag från Thermarest. Besök de butiker vi listar så är sannolikheten stor att du sparar några hundra kronor. Flera av dem erbjuder även prisgaranti som garanterar att du inte behöver känna dig lurad om du hittar liggunderlaget billigare någon annan stans.

Videos