Hängmattor & Hammockar

hammock - hängmatta med tarpEtt bra liggunderlag är bra i en del sammanhang, men det finns tillfällen där en hammock eller en hängmatta är bättre. Om du t.ex. vandrar i ett område med mycket träd så kan du sätta upp en hammock mellan två två träd istället.

Hammocken ersätter inte bara liggunderlag utan även ett eventuellt tält. Detta kan vara extremt praktiskt och tidssparande. Det finns väldigt bra hammockar med tak (tarp) över ”hängmattan” och där du sedan kan stänga in dig helt med ett myggnät som gör et omöjligt för kryp och andra insekter att komma in.

Om du vandrar själv eller med en okänd grupp människor så kan det också vara mycket enklare om alla tar med sig sina egna hammockar istället för att någon ska fixa tält som passar andra.

Om du är intresserad av att köpa en hammock så ta en titt på sektionen ”Butiker” och deras utbud. Prova sök efter hammock om du inte hittar dem i navigeringen.

Nackdelar med Hammock framför liggunderlag?

Hammocken är inte en direkt ersättare till liggunderlaget. Ska du sova i tält så kommer du behöva ett liggunderlag för att öka komforten och samtidigt isolera mot markens kyla. Hammocken är snarare ett alternativ om du inte vill eller kan sova i tält. I vissa delar av världen kan en hammock vara det bästa alternativet medan tält och liggunderlag är det bästa i andra scenarion.

Det är lätt att man tror att en hammock skyddar bra mot kyla eftersom man inte alls har någon kontakt med marken men så är det inte. När temperaturen går under 10 grader så kan det börja bli obekvämt med en hammock där man börjar känna sig kall. Ditt enda skydd mot kylan är en sovsäck och kläder när du använder en hammock så var säker på att den klarar av temperaturen i luften.