Billiga Liggunderlag

Basic-liggunderlag

Klassiskt liggunderlag från Thermarest som är lite mer påkostat än de klassiska gråa i skumgummi. Ca pris: 400 kr.

Om du letat dig hit är förmodligen prislappen kanske det viktigaste för dig i köpet av liggunderlag. De billigaste varianterna är kanske även de mest klassiska som används ganska flitigt men som samtidigt har sina begränsningar.

Om du är på jakt efter det klassiska gråa liggunderlaget gjort av hård skumgummi så är det förmodligen bättre att köpa det i någon lågprisbutik som typ ÖoB, Biltema, Jula etc. De fungerar inomhus och kräver ofta att liggunderlaget är väldigt jämt. En annan nackdel med dem är deras storlek och efter att du rullat ihop det så blir det inte direkt mindre utan är förmodligen fortfarande bredare än ryggsäcken och tar upp mycket volym. Det gör att liggunderlaget per automatik är mindre lämpligt för vandring och friluftsliv där man är borta flera nätter och där varje liter volym i packningen är kritisk.

Om volym, vikt eller isoleringsförmåga spelar någon större roll för dig så kommer förmodligen de billigaste liggunderlagen fungera. Där efter kan du gå upp lite i pris och t.ex. hitta liggunderlag som fortfarande är något klumpiga men som ger bättre isolering. Det är alltså inte ovanligt att du måste kompromissa en hel del om du ska köpa liggunderlag för under 500 kronor. E-butikerna som vi listar har flera varianter att välja mellan så vi rekommenderar dig att ta en titt på utbudet där.

Om du däremot ska iväg och vandra och vill ha ett så billigt liggunderlag som möjligt men som fortfarande är något vettigt så finns det några alternativ för strax under 1000 kronor. Du vill helst att de ska vara uppblåsbara då det gör att de tar mindre plats när de är nerpackade och ger oftast en bättre komfort när du ligger på dem. Det gäller alltså att inte vara för dumsnål när man väljer liggunderlag då det kan sluta med att du ändå måste byta upp dig och då blir totalpriset mycket högre än vad det hade behövt bli.