Avbetalning och Lån

Liggunderlag kan vara ett ganska dyrt inköp om man vill ha de bättre modellerna. Det är heller inte säkert att man just denna månad har pengar över till att köpa ett även om man behöver ett eller vill passa på att fynda när det är kampanj.

Som tur är finns det flera möjligheter för dig att köpa ett liggunderlag men att vid ett senare tillfälle betala för det. Vissa lösningar är mer förmånliga än andra men alla ger dig samma möjlighet. Köp nu – betala senare!

Köp med Faktura

Att göra sitt köp med faktura gör att du skjuter betalningen lite framför dig. Vanligtvis skickas fakturan till dig samma dag som ditt paket med liggunderlaget skickas från butiken. Du har då 14 dagar på dig att betala och kan vara ett smart sätt för dig som vet att du får in pengar i slutet av månaden.

Avbetalning

Att köpa något på avbetalning kräver vanligtvis att en kreditupplysning sker för att se att du inte har några tidigare skulder eller anmärkningar. Om du inte har detta så kan detta alternativ vara bra då du kan betala av liggunderlaget på 3 månader eller längre tid om du hellre föredrar det.

Klarna är ett av många bolag som erbjuder både vanliga faktura, men även avbetalning och klarna konto där du själv betalar av i egen takt. Det är enkelt och relativt prisvärt om man inte tänkt dra ut på avbetalningen under allt för lång tid.

Se mer information på Klarna & Qliro

Privatlån

Med ett privatlån från en bank får du förmodligen lägre avgifter och ränta än om du väljer avbetalning i kassan hos e-butiken. Med ett privatlån får du pengarna insatta på ditt bankkonto och följer sedan uppgiven avbetalningsplan. Givetvis går det att i förhand lösa hela lånet och på så sätt slippa onödiga räntekostnader, aviavgifter m.m.

Privatlån är kanske ingenting man tar för 2000 kronor, men om du ska köpa mycket mer utrustning än bara ett liggunderlag och totalbeloppet närmar sig eller går över 10 000 kronor så kan detta vara ett mycket bättre och billigare alternativ.

Läs mer om att låna 10 000 kronor till liggunderlag och annan friluftsutrustning.

SMS Lån & Snabblån

SMS lån har fått sig en oförtjänt hård stämpel i många fall och kan faktiskt vara väldigt bra alternativ. Många företag som erbjuder sms lån har också erbjudanden för nya kunder där räntan är 0% på första lånet. Detta innebär att du kan låna pengar i en månad och sedan betala tillbaka lånet utan att drabbas av någon räntekostnad. Däremot brukar det tillkomma aviavgift men generellt sätt kan det vara ett väldigt prisvärt alternativ.

Det är dock aldrig rekommenderat att ta SMS-lån, snabblån och andra blancolån om det finns en risk att du inte kan betala tillbaka skulden efter en månad. Lånen är framtagna för att du ska låna lite pengar under en kort tid och då är de heller inte speciellt dyra med tanke på hur enkla de är att ta och hur snabbt du får in pengarna på kontot. Det är dock väldigt dyra lån om man inte kan betala tillbaka i tid då räntekostnaderna blir höga.

På hemsidan bästasnabblån.nu kan du jämföra snabblån och hitta det bästa snabblånet för dig. Här hittar du både räntefria lån och andra snabba lån du kan ha på kontot direkt efter ansökan godkänns.

Snabblån fungerar bäst om du vill låna pengar till nästa löning och på så sätt skjuta betalningen en månad framåt. Det är också det snabbaste sättet att låna pengar så behöver du pengarna på kontot direkt så är det också det bästa alternativet.